Mitt intresse för inredning

Mitt första inredningjobb - en bar
Mitt första inredningjobb – en bar

När jag var 17 år och fick min första egna lägenhet i Köpenhamn tog mitt intresse för inredning skruv ordentligt. Visst tyckte jag att det var roligt att pyssla och dona i mitt rum när jag bodde hemma hos pappa, men i en egen lägenhet kunde jag helt plötsligt göra precis som jag ville. Nu var det visserligen bara en hyresrätt så jag hade ju inte fria händer direkt, men jag kunde bestämma vilka möbler jag skulle ha (till viss del i alla fall, men har ju inte världens bästa ekonomi när man är 17) och jag kunde bestämma hur jag ville möblera. Det var en sådan frihet att inte behöva ta hänsyn till någon annan, och det var ungefär då jag insåg att jag ville arbeta med inredning.

När man arbetar med inredning måste man förstås ta hänsyn till andra. Det går inte bara att köra på precis som man vill eftersom man inte möblerar i sin egen lägenhet om man säger så, men jag uppskattar fortfarande den stora friheten som finns i yrket. Det är ju trots allt så att kunder anlitar mig för min smak, stil och erfarenhet, och det ger ändå ganska fria tyglar trots att jag ibland kan få riktlinjer att gå efter. Jag accepterar dock bara riktlinjer till en viss gräns. Om det inte syns att det är mitt arbete är det ju ingen idé att jag gör det. Ska man göra sig ett namn måste man ha en signatur. Ibland innebär det att tacka nej till uppdrag, men i det långa loppet kommer man (förhoppningsvis) ändå att tjäna på det.

För tillfället jobbar jag också med ett sidoprojekt, en webbplats här på nätet där jag tipsar om olika möbler jag hittar i webbshoppar. Perfekt för dig som står inför ett projekt att inreda en ny lägenhet eller ett hus, men inte vill anlita hjälp – utan bara vill ha lite tips på vägen. Sidan kallar jag Fakir Trendy Home, besök den gärna här!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *